Ohmpunctuur

Voor wie?
Ohmpunctuur is voor de meeste mensen geschikt. Bij kleine kinderen zal ik een iets aangepaste behandeling geven. Ohmpunctuur vind ik niet geschikt voor zwangere vrouwen. Zij zijn bij reflexzonetherapie meer op hun plek waarin ik ook met de stemvorken kan werken.

Wat is het effect van Ohmpunctuur?
* Zorgt voor betere doorstroming in de energiebanen en meridianen.
* Versterkt gevoelssensoren op de voeten/handen.
* Geeft meer rust bij onrust in lichaam en geest.
* Een betere ontlading en daardoor afvoer van toxinen.
* Het versterkt het immuunsysteem.
* Het in evenwicht brengen van onze eigen trilling.
* Beter in je energie komen.

Wat is Ohmpunctuur?
Ohm is de oerklank. Deze term wordt veel gebruikt bij het zingen van mantra’s. Ohmpunctuur is accupunctuur met stemvorken, dus zonder naalden. De stemvorken die worden gebruikt, hebben de Ohmklank in verschillende octaven. Het gebruik van de Ohmstemvorken blijkt een gunstige invloed te hebben op vermindering van stress en het beter omgaan met pijn. Ohmpunctuur is een combinatie van reflexzonetherapie, klankschaalmassage stemvorken en gong. Deze combinatie van werken met stemvorken en klankschalen is een zachte techniek, die op een natuurlijke en pijnloze manier, het lichaam bevrijdt van spanning en afvalstoffen.                        Met de gong kan ik horen waar iemand in zijn energie zit, hoog of laag of dat het mooi doorstroomt. Ook kan ik de auralaag schoonmaken bij binnenkomst zodat u "schoon" op tafel komt te liggen.

Hoe ziet de behandeling eruit?
In de Ohmpunctuur behandeling wordt gewerkt met stemvorken, (kristallen) klankschalen en soms de gong. De zachte harmonieuze trillingen geven ontspanning aan lichaam, geest en ziel. Door het werken met de stemvork(en) op reflexzones, meridianen en acupunctuurpunten, bereik je het hele lichaam en hebben de trillingen ook een positief effect op uw gehele welzijn. Met de klankschalen wordt gewerkt op de chakra’s. Dit zijn draaiende energiewielen in uw lichaam en in de aura (energieveld om u heen). De chakra’s hebben een grote invloed op uw fysieke, geestelijke en emotionele functioneren.

Tijdens de behandeling is een goede buikademhaling heel belangrijk. Ik zal u hier regelmatig aan helpen herinneren. De behandelingen worden geleidelijk opgebouwd om een zo effectief mogelijke werking te bereiken. Eerst moet  alles in uw lichaam goed  doorstromen voordat er verdere behandeling zinvol is. U ligt met uw kleren aan onder een deken. De klankschalen zijn voorverwarmd. In tegenstelling tot de andere behandelingen duurt de Ohmpunctuur ca. 1,5 uur.

  

 

 

 

© 2018 Sjemaja. All Rights Reserved.