Mijn werkwijze

Hoe ga ik te werk?
In ons eerste telefoongesprek komen uw klacht(en) en vragen aan de orde. Wanneer u klachten heeft, zal er bij uw eerste consult een oriënterend gesprek plaats vinden d.m.v. een anamnese met aansluitend een reflexzonebehandeling. Ik observeer uw voeten en stel een behandelplan op. Dit behandelplan kan, afhankelijk van de klacht(en), ook bestaan uit de technieken van de TotalbodyReflex. Zo'n 1ste consult duurt 2 uur. De vervolg consulten duren ca. 1 uur. Bij elk vervolg consult starten we met een evaluatie. Indien nodig pas ik de behandeling daarop aan. Het is fijn als u een losse broek/kleding aan hebt. Met de Reflexzonetherapie werk ik namelijk vanaf de knie naar de voet toe. En met de TotalbodyReflex is het fijn als u losse gladde kleding aan hebt zonder roezeltjes e.d.

Ik werk met verschillende technieken afhankelijk met welke klacht u komt. Het beste is om na de behandeling minimaal een uur rust te nemen zodat het lichaam de behandeling kan verwerken en goed water te drinken om de afvalstoffen die los kunnen komen kwijt te raken.

Bij de TotalbodyReflex en reflexzonetherapie vraag altijd om de eerste 4-5 weken wekelijks te komen. Deze tijd is nodig om het lichaam te laten wennen aan de behandeltechniek en om te zien of er enige reacties optreden. Het lichaam heeft hier meer tijd voor nodig dan dat je medicijnen gebruikt. Wanneer er geen reacties zijn, kan het zijn dat ik u doorverwijs naar een andere discipline. Het aantal behandelingen dat u nodig hebt is afhankelijk van de ernst van de klacht(en) en/of die van chronische of acute aard is.

Het is ook mogelijk om met de reflexzonetherapie alleen voor de ontspanning te komen. In dat geval is een uitgebreid eerste consult niet nodig. Deze worden niet vergoed door de zorgverzekeraars. Een ontspannende behandeling is ook leuk om iemand cadeau te doen. Cadeaubonnen zijn vanaf € 40,-.