Wie ben ik?

Mijn naam is Yolanda Overvelde (1960). Van huis uit ben ik (kinder)verpleegkundige. In het reguliere circuit miste ik steeds meer het kijken naar de totale mens i.p.v. alleen naar de knie of dikke darm. Voor mij zit er achter die knie en dikke darm nog een compleet mens met zijn/haar persoonlijkheid. Dit kan ik niet van elkaar loskoppelen.

Ik werd geraakt door de werking van reflexzonetherapie. In 2001 ben ik afgestudeerd aan de H.A.N. in Den Haag, een 4-jarige HBO-opleiding voor reflexzonetherapie. Inmiddels heb ik verschillende specialisaties. Zie voor verdere informatie onder Reflexzonetherapie.

Een andere passie van mij is de klankresonantie. Mijn wens was dit te integreren in mijn praktijk. Om dit te verwezenlijken heb ik een aantal opleidingen, cq modules, gevolgd bij verschillende klankmeesters.

Sjemaja betekent AL wat is. AL wat is, is ontstaan vanuit één Bron. Sjem betekent Licht, Klank, Trilling, Naam en Woord. Hij is mijn levensgids. In praktijk Sjemaja werk ik vanuit mijn Bron en van hier uit ben ik verbonden met de elementen, mijn weten, mijn gevoel, mijn horen en mijn zien. Deze aspecten zijn onlosmakelijk verbonden in mijn werk.

Praktijk Sjemaja staat voor persoonlijke aandacht, een veilige omgeving om processen in gang te zetten en te laten stromen, professionaliteit, zorgvuldigheid, groei, ontwikkeling en bewustwording. Samenwerking met u als cliënt is echter onmisbaar in mijn praktijk. Alleen met uw medewerking kan er verandering in uw (klachten)patroon ontstaan.

Om mijn kwaliteiten en professionaliteit op peil te houden volg ik elk jaar bijscholingen en ben ik bij een intervisiegroep aangesloten. 

Eind juni 2023 ben ik geslaagd voor de 4-jarige post HBO opleiding TotalbodyReflex. Hier leerde ik letterlijk luisteren met mijn handen waardoor ik kan voelen waar er in uw lichaam om aandacht gevraagd wordt. Ik leerde verder te kijken en luisteren dan alleen symptoomgerichtheid, dus het complete plaatje (fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel). In de behandeling stimuleer ik het zelfhelend vermogen van het lichaam. Deze techniek komt deels uit Amerika en is wetenschappelijk onderbouwd. Voor verdere informatie zie pagina TotalbodyReflex en www.totalbodyreflex.com.

Opleidingen

Beroepsverenigingen