Totalbodyreflex

Eind juni 2023 ben ik geslaagd voor de 4-jarige post-HBO opleiding TotalBodyReflex. Dit is een grote verrijking en verdieping in mijn praktijk als reflexzonetherapeut. Alles valt voor mij nu op zijn plek, mijn zachtheid, hoog gevoeligheid, het zien van de totale mens vanaf de oorsprong tot nu. Ik groei nog meer in mijn ZIJN waardoor de behandelingen versterken. Het voelt voor mij als thuis komen.

De opleiding is afgeleid van de Integrative Manuel Therapy (IMT) uit Amerika. Er zitten ook overeenkomsten in van Osteopathie, Cranio-sacraal- en Viscerale therapie. Het grote verschil is dat ik niet manipuleer en me door het lichaam laat uitnodigen. Het lichaam bepaalt de route.

Alle behandelingen bevorderen de doorstroming in het gehele lichaam, zowel op micro als macro niveau. Wanneer er een belemmering is in de stroming, belemmert dit de functie(s) en communicatie van/tussen de organen en weefsels. De communicatie is juist belangrijk om de weefsels en organen in goede samenwerking te kunnen laten functioneren. Er wordt gewerkt via de fascia (bindweefsel) wat letterlijk overal in het lichaam aanwezig is. Ons bloed is zelfs vloeibare fascia. Ik werk met de reflexmatige signalen via het fascianetwerk die het lichaam geeft.

Belemmeringen in de doorstroming treedt op wanneer er op fysiek, emotioneel, geestelijk en/of spiritueel vlak de natuurlijke balans verstoord is. Het lichaam zal zichzelf beschermen door muren op te bouwen. Afhankelijk van de ernst van de belemmering voor het herstel, bouwt het lichaam een hard of zacht pantser op om de aangedane plek om deze te beschermen. Enkele voorbeelden van belemmeringen/klachten kunnen zijn:

  • Fysiek:  chronische klachten / veel bloedverlies / traumatische geboorte / onverklaarbare pijn / bestraling / spijsverteringsproblemen / na operatie, intubatie / trauma door vallen of ongeluk / (naweeën) Covidklachten
  • Geestelijk: slechte concentratie / grenzen niet kennen / burn-out / chemobrein
  • Emotioneel: trauma's op alle vlak en in de breedste zin van het woord. (Hier help ik het lichaam van de cliënt om alle vastzittende en opgeslagen emoties die in het hier en nu belemmeringen geven in hun welzijn, los te maken zodat het lichaam zelf deze emoties kan laten gaan en alles weer zacht wordt en beter doorstroomt.)

Tijdens de behandeling laat uw lichaam zien waar de prioriteit ligt. Dat kan dus ergens anders zijn dan waarvoor u komt. Uw lichaam beslist of ik toegang krijg. Deze zachte behandeling nodigt uw lichaam uit om het beschermingspantser te openen. Dit vraagt van mij een continue training in het waarnemingsvermogen van mijn handen en kennis van de anatomie/fysiologie, embryologie en immuunsysteem.

In de complementaire zorg noemen we dit het Zelf Herstellend Vermogen van het lichaam. We gaan ervan uit dat het lichaam Alwetend is en weet wat het nodig heeft en wat niet. Deze behandeling "schudt" het lichaam hierin weer wakker. Ook het reflexiegesprek is belangrijk in dit proces.

Tijdens de opleiding worden al mooie resultaten behaald. Enkele reviews vind u hieronder:

Toen ik begon bij Yolanda voelde ik me totaal niet veilig in mijn lichaam. Ik stond er niet mee in contact. We hebben er sindsdien samen stap voor stap aan gewerkt om in contact te komen en mijn zenuwstelsel op een positieve manier te beïnvloeden.
Van een burn-out en heel weinig energie en vertrouwen naar steeds meer kennis en begrip van en voor mijn lichaam. Het voelt als een vangnet. Elke keer als ik geweest ben voel ik een enorme kalmte over me die ik niet kan vergelijken met andere momenten.
Ik kan je absoluut aanraden het zelf te ervaren.

In januari heb ik COVID gehad. Hierdoor had ik nog steeds last van prikkelverwerking, concentratiestoornissen en hoofdpijnklachten. Ik heb een behandeling gehad bij Yolanda, specifiek op mijn doorgemaakte COVID. Met zachte aanraking maar enorm groot effect. De eerste hoofdpijnvrije dag was een feit! Ik kwam in een heerlijke diepe ontspanning en Yolanda heeft met haar behandeling zeker een stapje geholpen in mijn herstel! Grote dank daarvoor!

Het is ongelofelijk maar waar. Na 2 jaar een burn-out gehad te hebben en nu langzaam opbouwen, voel ik mij fitter, vrolijker en heb zin in allerlei activiteiten. Het lijkt wel een soort innerlijke rust. Het is net of er een blokkade weg is. Ook de huiduitslag is sterk verminderd.

Deze behandeling heeft mij verrast. Na al zoveel andere behandelingen te hebben ervaren bij verschillende therapeuten, valt dit nu op zijn plek. Mijn lichaam herkent de behandeling die Yolanda geeft en reageert al vlot op haar handsettingen. Het begin was even lastig omdat ik als een dichte oester op tafel lag. Yolanda voelde dat haarfijn aan aan mijn lichaam. Met veel geduld en luisteren naar mijn lichaam lukte het haar om openingen te creëren zodat ik de doorstroming goed kon voelen. Na de behandelingen voel ik nog lang na dat mijn lichaam aan het werk is, en op een prettige manier.

Wauw, wat een super behandeling gisteren! Binnen een half uur moest ik naar het toilet - een flinke grote boodschap en plas.....geweldig fijn! Mijn handen waren veel minder vochtig en vannacht i.p.v. pijn en stijfheid enkel stijfheid van de vingers ervaren! Daarbij werd ik tijdens de behandeling al veel minder moe en voel me met het wakker worden nu veel meer uitgerust! Vandaag superenergiek en in een good mood! Oh ja, volgens mij heb ik nog niet gemeld dat ik een PDS heb, bij deze. Dus de ontlasting gister was erg welkom. Dus....van harte dank!!!"

"Wat doe je toch allemaal? Er is een muur afgebroken, ik voel alles zachter in mij en kan weer beter voelen en binnen laten komen ."