Wat is reflexzonetherapie?

Reflexzonetherapie is een oude natuurgeneeswijze die zich uit in speciale massagetechnieken op de voeten/onderbenen. Ons gehele lichaam weerspiegelt zich o.a. op onze voeten en handen. Vergelijk het met een atlas van het lichaam. Door de speciale massagetechniek worden de zwakke zones in het lichaam opgespoord en behandeld. De massage geeft o.a. ontspanning en zorgt voor een betere doorbloeding in de voeten en het lichaam. Het vak Reflexzonetherapie blijft zich ontwikkelen en er worden steeds weer nieuwe dingen ontdekt en onderzocht die werken. Als voorbeeld: een Engelse verloskundige, tevens reflexzonetherapeut, heeft door haar jarenlange ervaring behandelplannen ontwikkelt voor reflexzonetherapie, die zwangerschapsklachten kunnen verminderen en/of verhelpen. Door haar dubbele functie heeft ze dit kunnen uittesten en perfectioneren. Deze kennis wordt nu in heel Europa overgedragen.

Ook zijn er massages ontwikkeld vanuit China die mensen met kanker helpen ondersteunen in hun hele proces. Deze 8-daagse training heb ik gevolgd.

"Maak plaats, maak plaats, maak plaats.....Wij hebben ongelofelijke haast....

Wie kent dit liedje niet.
De laatste jaren is ons levenstempo aanzienlijk versneld en leven veel mensen een jachtig bestaan met werk, clubs, afspraken, etc. Veel mensen merken een verstoring in hun natuurlijk evenwicht en dat ze steeds verder bij zichzelf vandaan raken. Ook kinderen hebben hier veel last van. Zij krijgen iedere dag teveel prikkels te verwerken door o.a. hun mobiel en kunnen hier zeer heftig op reageren of sluiten zich juist af. Dit levert de nodige stress en spanning op, met als gevolg lichamelijke en/of geestelijke klachten. Reflexzonetherapie is een goede remedie om deze verstoorde balans te herstellen. Het werkt ondersteunend, verlichtend maar ook zéker preventief bij veel klachten. Deze therapie kan goed gecombineerd worden met de reguliere gezondheidszorg.

Sinds ik de TotalbodyReflex technieken heb geleerd zal ik tijdens het anamnesegesprek besluiten of ik uw klacht(en) beter kan behandelen met de "gewone" reflexzonetherapie of met de TotalbodyReflex. Het kan ook een combinatie zijn, maar ik merk dat er een verschuiving plaats vind naar de TotalbodyReflex. Dit is puur afhankelijk van de soort klacht en natuurlijk ook de wens van de persoon wat die bij mij komt.