OncoReflex®

OncoReflex

Ik heb een 8-daagse training gevolgd, verspreid over 5 maanden, Reflexologie en oncologie. Deze training is uitgewerkt en opgezet nadat het onderzoeksbureau Soffos goede resultaten heeft gemeten met de reflexzonemassages bij patiënten met kanker tijdens hun chemokuren en nadat de behandelingen waren afgerond. Deze massages hebben een positieve invloed op de vermoeidheidsklachten en misselijkheid tijdens de kuren en op het lichamlijk/geestelijk herstel tussen en na de kuren. In de training wordt zowel vanuit de Reguliere-, Natuur- en Chinese geneeskundige visie gekeken als naar de verschillende aspecten van de ziekte kanker.

Als mens kom je na de eerste diagnose in een rollercoaster terecht van emoties waarin je al snel beslissingen moet nemen over je behandeltraject. Wanneer de reguliere behandelingen starten krijg je te maken met allerlei bijwerkingen die veel invloed hebben op je fysieke en emotionele systeem. Ook wanneer de behandelingen zijn afgelopen ben je nog niet in balans. Mensen vallen dan vaak in een diep gat omdat er dan geen arts of verpleegkundige in de buurt is waar ze met hun vragen terecht kunnen.

De massages geven een goede ondersteuning voor de mens met kanker in al deze fases. De aanraking zegt meer dan 1000 woorden waardoor ik iemand kan bereiken en ondersteunen op zielsniveau. De massage kan het genezingsproces ondersteunen en de shock die iemand ondergaat verlichten. De kwaliteit van leven wordt verhoogd en men heeft minder last van de bijwerkingen van de reguliere behandelingen.

De eerste twee behandelingen zijn gratis wanneer u minimaal 5 behandelingen afspreekt. Ik doe dit omdat we als groep met een onderzoek bezig zijn bij Soffos. Zij verzamelen de belangrijkste meetgegevens van allemaal en brengen dit in kaart. Hierdoor hopen we dat de Reflexzonetherapie steeds meer erkend gat worden in het regulier als aanvullende therapie. We noemen dit complementaire behandeling.

 Kankerlogo

 

© 2018 Sjemaja. All Rights Reserved.