OncoReflex®

Ik heb een 8-daagse training gevolgd, verspreid over 5 maanden, Reflexologie en oncologie. Deze massages zijn in China ontwikkeld en er wordt veel op de meridianen en acupunctuurpunten gewerkt. Het is een zachte massage met af en toe een drukpunt. Deze training is uitgewerkt en opgezet nadat het onderzoeksbureau Soffos goede resultaten heeft gemeten met de reflexzonemassages bij patiënten met kanker tijdens hun chemokuren, bestralingen en nadat de behandelingen waren afgerond. Deze massages hebben een positieve invloed op o.a. de vermoeidheidsklachten en misselijkheid tijdens de kuren en op het lichamlijk/geestelijk herstel tussen en na de kuren. In de training wordt zowel vanuit de Reguliere-, Natuur- en Chinese geneeskundige visie gekeken als naar de verschillende aspecten van de ziekte kanker.

Als mens kom je na de eerste diagnose in een rollercoaster terecht van emoties waarin je al snel beslissingen moet nemen over je behandeltraject. Wanneer de reguliere behandelingen starten kun je te maken krijgen met allerlei bijwerkingen die veel invloed hebben op je fysieke en emotionele systeem. Ook wanneer de behandelingen zijn afgelopen ben je nog niet in balans. Mensen vallen dan vaak in een diep gat omdat er dan geen arts of verpleegkundige in de buurt is waar ze met hun vragen terecht kunnen.

De massages geven een goede ondersteuning voor de mens met de ziekte kanker in al deze fases. De aanraking zegt meer dan 1000 woorden waardoor ik iemand kan bereiken en ondersteunen op zielsniveau. De massage kan het behandel- en genezingsproces ondersteunen en de shock die iemand ondergaat verlichten. De kwaliteit van leven wordt verhoogd en men heeft minder last van de bijwerkingen van de reguliere behandelingen.

Hier een schrijven van twee cliënten die al vroeg in het stadium bij mij in behandeling zijn gekomen.

"Allereerst was ik erg blij iets anders te kunnen laten doen dan bestralingen en chemo. Daar had ik m.i. niets over te vertellen en moest het ondergaan. (Ik heb daar natuurlijk wel zelf voor gekozen). De reflexonetherapie had o.a. als doel de eventuele optredende vermoeidheid voor te blijven en het verlies van de beide borsten te verwerken evenals het verlies van "mijn leventje" tot op dat moment. Ik heb de behandelingen als zeer prettig ervaren. Het gaf me rust, kracht en vertrouwen. Met name de behandeling aansluitend aan de chemo gaf mij steeds weer een positieve zet om de eerste week goed door te komen. De tips om misselijkheid te voorkomen werkten goed bij mij. Ik kon me heel goed ontspannen en dit ook thuis oproepen. Dat maakte dat ik de chaos in mijn hoofd over de toekomst beter kon ordenen. Hebben de behandelingen in het ziekenhuis wel het beoogde effect? Niet wegzakken in wanhoop maar vertrouwen weten te houden. Wel of niet weer gaan werken en zo niet hoe dit dan te regelen? Je kon me vaak met weinig woorden aan het denken zetten/inzicht geven. Ik kan het iedereen aanbevelen dit te doen in een dergelijke situatie."

2018 - 5 Jaar geleden kwam ik voor het eet bij Yolanda in aanraking met voetreflextherapie. Dit was toentertijd voor mijn burn-out. Ik was erg sceptisch in het begin, maar mijn nieuwsgierigheid won. Al tijdens de eerste sessie voelde ik dat het wat met me deed. Ik kwam tot rust en voelde mijn lijf weer beter doorstromen en ontspannen. Yolanda geeft echte behandelingen op maat. Zo heb ik na een grote operatie een speciale behandeling voor het "helen van de wond" mogen ervaren. Ik durf hardop te zeggen dat het heeft geholpen. Mijn litteken was de volgende dag rustiger en minder rood. Helaas heb ik onlangs te maken gehad met borstkanker. Maar ook hier kon ze mij helpen met o.a. het verhogen van de witte bloedlichaampjes na een chemokuur. Ze is super gespecialiseerd, heeft vaak fijne tips en blijft zich ontwikkelen. Daarnaast is het een heel prettig mens in omgang. Ik ga met veelplezier naar haar behandelingen en door mijn aanvullende verzekering krijg ik ook nog eens een groot deel vergoed.