Stervensbegeleiding & Rouwverwerkingmassage

De massage voor stervensbegeleiding is bedoeld voor mensen die blijven vechten tegen de dood. Dit geeft erg veel onrust in de laatste fase van hun leven wat zowel voor de stervende als de familie niet fijn is. De massage geeft een diepe ontspanning en hierdoor krijgt de stervende de mogelijkheid om in een diepe rust te komen om het leven los te kunnen laten. Ik bied de mogelijkheid om deze massage in de thuissituatie te geven mits het in de buurt is omdat ik van de fiets afhankelijk ben.

De massage voor rouwverwerking moet u in de breedste zin van het woord zien. Rouwen doen we ons hele leven in allerlei situaties. Rouwen is net als bij sterven een loslatingsproces waar je afscheid neemt van iets of iemand. Het gaat vaak gepaard met veel verdriet, angst en pijn. Rouwen doen we in fases en iedereen gaat er verschillend mee om.

Vooraf aan de rouwmassage heb ik altijd een persoonlijk gesprek en kan ik coaching in gaan zetten. Wanneer u al bij iemand bent om u te begeleiden in deze fase, ligt alleen de nadruk op het masseren. Alle stressvormen hebben namelijk een groot impact op uw lichaam en geest. Door de massage pak ik deze stukken aan waardoor u in het proces van beide kanten geholpen wordt.